برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید

فيروز كريمی گفت: فدراسيون فوتبال من را به ناحق از مربيگری در ليگ برتر محروم كرده است.در هفتمین همایش فوتبال و رسانه كه پنچ شنبه برگزار شد، حجت الاسلام علیپور مشاور فرهنگی سازمان لیگ حرفه‌یی فوتبال و فیروز كریمی سرمربی داماش گیلان به مناظره پرداختند.
متن كامل مناظره این دو تن كه حول محور منشور اخلاقی فوتبال بود در زیر می‌آید:

علیپور: از ابتدای فصل هشتم منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران با هماهنگی همه‌ی باشگاه‌ها تصویب شد كه در مرحله نخست 14 باشگاه موافق بودند و در مرحله دوم نیز سه باشگاه كه نقد داشتند نقطه نظراتشان را به طور مكتوب و حضوری به ما ارائه دادند، بر این اساس با 17 رای موافق و یك رای مخالف منشور اخلاقی در هیات رییسه سازمان لیگ تصویب شد و مبنای كاری و قانونی پیدا كرد. آیین نامه اجرایی در ابتدای فصل طی چهار نامه به باشگاه‌ها ابلاغ شد در پایان این فصل ما به یقین رسیدیم كه برخی از دوستان بدون توجه به مفاد آن و بر اساس تفاهم آن را امضا كردند.

فیروز كریمی: من به فدراسیون رفتم و به من گفتند كه من جزو سه مربی كه اسامی آنها به صورت اختصاری در رسانه‌ها منتشر شد نیستم و گفتند كسانی دیگر مدنظر ما بودند، من هم گفتم حتما «ف.ك » " فری كله‌پز" بوده! هر چه فكر كردم " ف. ك " دیگری پیدا نكردم. از باب اینكه در حد من نیست جواب یك روحانی جلیل‌القدر را بدهم، نمی‌خواهم بحثی كنم، اینجا آمدم تا از باب اینكه از شرایط موجود برای دفاع از خودم به عنوان "ف.ك" دفاع كنم.

علیپور: من باید از باب وظیفه از فیروز كریمی در بحث مسائل اخیر كه دو موضوع با هم خلط شده دفاع كنم، یك بحث دلالی، واسطه‌گری و تبانی و موضوع پرونده‌ای است كه توسط برخی از نهادها چهار یا پنج‌ماه گذشته پیگیری می‌شد و خبری كه برخی سایت‌ها درج كردند در ذهن برخی اهالی ورزش و پیشكسوتان و رسانه‌ها این ذهنیت ایجاد شد كه كسانی كه به واسطه آیین‌نامه اجرایی منشور ممكن است زیر سوال باشند و انضباط رفتاری آنها مناسب نباشد خلط شده بود. سردار محمدی نام فیروز كریمی را صراحتا اعلام كرد، بحث سازمان لیگ این است كه رفتارهای كریمی در مناظرات تلویزیونی و نوع تعاملات رفتاری مشكل دارد و از نظر بحث دلالی هیچ ارتباطی با فیروز كریمی ندارد.

فیروز كریمی: اساسنامه فدراسیون فوتبال به تایید هیات وزیران رسیده، كامل و جامع‌، قابل اجرا و منطبق با اصول و مفاد فیفا است. اساسنامه‌ای كه مجددا در سازمان لیگ تصویب شده به اعتقاد من باید در مجمع به آن رسیدگی شود، ما وقتی به كمیته برگزاری مسابقات عنوان سازمان لیگ را می‌دهیم این مساله توهم ایجاد می‌كند، ما باید بدانیم سازمان لیگ همان كمیته مسابقات است كه با همان نفرات قبلی اداره می‌شود كه این خودش مشكل‌ساز است. اساسنامه‌ای كه مجددا به امضا رسیده از نظر قانونی نفی‌كننده اساسنامه فدراسیون فوتبال است كه به تایید هیات وزیران رسیده. رسیدگی به مسائلی تحت عنوان تخلفات به كمیته انضباطی فوتبال محول شده و پس از آن هم به كمیته استیناف. از نظر من منشور اخلاقی از ابعاد مختلف غلط است.

علیپور: مباحث حقوقی و قانونی منشور اخلاقی كه به تصویب هیات رییسه فدراسیون فوتبال رسیده همان اساسنامه‌ای است كه به تایید هیات وزیران و فیفا رسیده و اكنون به عنوان كتاب جاری محسوب می‌شود و باید اصل حاكم در تمام بخش‌های فوتبال هم‌تراز با آن باشد. این اساسنامه وظایف سازمان لیگ را تعریف كرده. اگر این مساله نبود چرا نایب رییس دوم فدراسیون باید رییس سازمان لیگ می‌شد؟ این اولین تذكر حقوقی به آقای كریمی است. جناب آقای كریمی! كه خدمات زیادی به فوتبال داشتید و با این حال از نظر من گاهی به حق خود هم نرسیدید اگر سال گذشته به عنوان یكی از چهارتیم حاضر در لیگ قهرمانان آسیا بودید باید بدانید كه كنفدراسیون آسیا تصمیم گرفت شرایط برگزاری لیگ قهرمانان آسیا را فراهم كند. آن زمان فوتبال ایران تا خواست قواعد شش‌گانه را تمكین كند قواعد ده گانه و پس از آن هم هفده‌گانه شد. یكی از اصلی‌ترین شرایط آن هم این بود كه سازمان لیگ ایران باید مانند ژاپن دارای هیات مدیره، ثبت، بخش حقوقی و مالی، داوری و انضباطی مستقل باشد.

مشاور فرهنگی سازمان لیگ فوتبال در بخش دیگری از مناظره خود در پاسخ به این موضوع كه بسیاری از مدیران عامل باشگاه‌ها به اجبار منشور اخلاقی سازمان لیگ را امضاء كردند، گفت: اگر من اطلاع داشتم كه چنین مسائلی مطرح شده است زودتر از اینها این كار را می‌كردم، من رسما از یكی از شبكه‌های خبری و یا یكی از خبرگزاری‌ها به نیابت از سایر اصحاب رسانه دعوت می‌كنم كه روز شنبه به فدراسیون بیایند و سوابق اعلامی باشگاه‌ها را مشاهده كنند، در بحث امضای آیین‌نامه منشور اخلاقی برای هیچ‌كس الزامی وجود نداشت. قطعا وقتی از میان 18 تیم 10 تیم توافق می‌كنند مابقی باید از این توافق تمكین كنند.

فیروز كریمی: همه‌ی كسانی كه منشور اخلاقی را پیگیری كردند می‌دانند كه ما چه می‌گوییم. من پیشنهاد دادم كه به خیابان برویم و از صدنفر درباره منشور اخلاقی فدراسیون فوتبال سوال كنیم و بپرسیم كه مفاد این آیین‌نامه چیست؟ اگر یك نفر مفاد آن را شنیده بود من بحث شما را می‌پذیرم. آیا گفتمان من در ارباب جراید خلاف منشور اخلاقی است در یكی از مصاحبه‌هایم به وضعیت نورافكن استادیوم حافظیه شیراز اشاره كردم. من گفته بودم كه گوشه زمین را نمی‌بینم و اشتباه كردم كه همراه خودم چراغ قوه نیاوردم. عزیز محمدی به من گفت كه نباید حقیقت را در همه جا به زبان آورد، این در صورتی است كه امام علی (ع) فرموده‌اند حقیقت را در همه جا بگویید ولو اینكه به نفع حریفتان باشد. آنجا كه گفتم اگر گوشه‌های زمین را نمی‌بینم طبق منشور اخلاقی كه مفادی روشن ندارد 30 نمره از من كم می‌شود، اگر جلوی پایم را نبینم 10 نمره و اگر اطراف خودم را نبینم حتما 3 نمره! نوع گفتمان من ممكن است به دل میلیون‌ها نفر بنشیند و به دل دو نفر هم ننشیند. برداشت من از مفاد غیر روشن منشور اخلاقی شخصی است، به نظر من با این رویه فوتبال از مفاد خودش خارج می‌شود. اگر ما تا چهارماه دیگر در این باره صحبت كنیم به نتیجه نمی‌رسیم چرا كه این منشور محتوای مشخصی ندارد. از نظر من چهار عدد نحسی برای فوتبال ما حساب می‌شود. سازمان لیگ چهار بار مسابقات را به فاصله دو ، سه و چهارهفته‌ای تعطیل كرد، مسابقات لیگ چهار روز به چهار روز برگزار می‌شود، چهار تیم ما از لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند، به فاصله 72 ساعت برای صباباتری و پرسپولیس بازی گذاشتند كه منجر به باخت ما شد. این رویه مغایر با فیفا است، از طریق فیفا می‌توان این موضوع را پیگیری كرد، از نظر من یكسری مسائل در فوتبال ما جرم است. ما در همه زمینه‌ها صدمه خوردیم بعد می‌آییم و می‌گوییم كه مدل ریش لنگری چند نمره منفی دارد!

علیپور: بالاخره كریمی جزو مربیان حرفه‌ای است. وی به عنوان سرمربی تیم صبای قم اجازه می‌دهد كه نام 40 بازیكن برای كسب مجوز حضور در مسابقات اعلام شود در حالی كه یك باشگاه با ساماندهی 22 بازیكن می‌تواند برای مسابقات تیم خود را آماده كند. از طرفی لیگ قهرمانان برای اولین بار بود كه برگزار می‌شد اگر همین الان به جدول AFC نگاه كنید می‌توانید فشردگی مسابقات را از اواخر بهمن تا پیش از خرداد سال آینده ببینید. تذكر كریمی در خصوص برگزاری مسابقات لیگ به فاصله چهار روز وارد است ولی ما باید به سمتی برویم كه هر چهار روز یك مسابقه برگزار كنیم، این برای شماهایی است كه می‌خواهید لیگ حرفه‌ای داشته باشید، اگر جدول فصلی ایران را نگاه كنید از دو ماه قبل پیش‌بینی جدول مسابقات به باشگاه‌ها ارائه شده تا نقطه نظرات خود را در این خصوص به ما اعلام كنند، متاسفانه هیچ‌كس برای ما ابلاغی نمی‌فرستد و وقتی كه لیگ تعطیل می‌شود به گره می‌خوریم و می‌آیند و آن زمان از ما سوال می‌كنند كه چرا شرایط به این گونه است.

عدم رعایت شئونات اخلاقی و رفتاری در گفتار مربیان و هرگونه اظهارنظر خلاف واقع، نشر اكاذیب علیه مقامات رسمی اجرای مسابقه، داوران و تیم‌های رقیب طبق ماده 11 منشور اخلاقی است، طبق این ماده ما در خصوص گفتمان كریمی چهار بار به باشگاه تذكر دادیم، دفعه اول این موضوع را محرمانه به باشگاه گفتیم، دفعه دوم این مساله به كمیته انضباطی رفت، بار سوم دعوت به كمیته برای تذكر كتبی بود و بار چهارم هم این تذكر به باشگاه ارسال شد، ما حتی دفعات پنجم و ششم هم اقدام كردیم. آقای كریمی می‌گوید كه هیچ نامه‌ای را در باشگاه رویت نكرده، شاید مدیرعامل باشگای صبای قم با وی رودربایستی داشته و به ایشان چیزی نگفته قطعا كسی با اعتراض كم بودن نور نورافكن‌های استادیوم حافظیه مخالف نیست و حق كاملا با شماست چرا كه این نور استاندارد نیست ولی در اینجا نوع گفتمان اهمیت دارد، لحن شما طنز‌آلود و شیرین است، البته به شرطی كه موجب استهزاء دیگران و مسخره‌كردن نشود. در این صورت كسی باید تذكر دهد در صورت اصرار بر این رفتار كار به اینجا كشیده می‌شود.

فیروز كریمی: خوشبختانه آقای واعظی آشتیانی اینجا هستند، چون ما در لیگ قهرمانان هم حضور داشتیم به ما این اجازه را دادند كه از 30 بازیكن استفاده كنیم، در این شرایط ای كاش به ما بودجه‌ هم می‌دادند. استقلال اهواز یك مقطع زمانی كوتاه به دست من افتاد و من آنجا دیدم كه كاری كه شفیع‌زاده آن را دوساعته انجام می‌دهد دو ماه طول كشید تا من موفق به انجام آن شدم، حتی اگر شما نامه‌های تذكر را به ملاحی داده باشید و او هم این مساله را به من انتقال داده باشد اگر هزار بار دیگر هم بگویید من حقیقت را در قالب گفتمان خودم عنوان می‌كنم. حقیقت همان چیزی است كه محشر كربلا را رقم زد. من اعتقاد دارم محرومیتم از حضور در لیگ برتر به ناحق بوده و حقم تضییع شده است. مجبور شدم با داماش قرارداد ببندم چرا كه از مربی‌گری در لیگ برتر محروم شدم. سردار محمدی گفته كه با تیم‌های پیكان و سایپا صحبت كرده است من این موضوع را جانبداری می‌دانم در این خصوص هم شكوائیه‌ای تنظیم كردم و قصد پیگیری دارم. این چیزی است كه من صادقانه می‌گویم حتی اگر به جای لیگ دست یك به لیگ دسته ششم فوتبال بفرستند. من همه‌ی تذكرهای شما را كه منجر به محرومیتم از لیگ شد و تلفن‌زدن‌هایتان را به مدیران عامل باشگاه‌ها برای اینكه با من قرارداد نبندند را می‌دانم.

علیپور: در خصوص وضعیت باشگاه‌ها برای جذب مربیان قرار شده باشگاه‌ها از سازمان لیگ استعلام كنند، ما معمولا خوب پاسكاری می‌كنیم ممكن است باشگاهی شفاها از ما در خصوص محرومیت مربیان پرس و جو كرده باشد. ما در چارچوب منشور اخلاقی و رفتاری به كریمی گفتیم كه بالاخره در روابط متقابل درفوتبال اگر همه به كلمه احترام متقابل احترام بگذاریم این اتفاقات رخ نمی‌دهد.

فیروز كریمی: به نظر من كشاندن فوتبال به مواردی خارج از فوتبال غلط است. ورود نیروی انتظامی و سایر ارگان‌ها به مسائل داخلی فوتبال در شان فوتبال ما نیست. خانواده فوتبال این وسعت را دارد. فدراسیون فوتبال هم حق دارد هر چیزی را از هر طریقی كه می‌خواهد پیگیری كند. در طول 37 سالی كه در فوتبال كار كرده‌ام این اتفاق رخ نداده بود كه مسائل فوتبالی به دست اهالی خارج از فوتبال بیفتد، این آغاز راه است. به عنوان كسی كه چهار دهه در خدمت فوتبال بودم اعتقاد دارم كه مسائل فوتبال باید در خانواده فوتبال رسیدگی شود. كشاندن این مسائل به سایر سازمان‌ها كار را به جایی می‌رساند كه فوتبال از دستتان خارج می‌شود. شروع این اتفاق به دست این فدراسیون و این سازمان لیگ است. سالهای دیگر این روند یقه‌ی ما را خواهد گرفت، این روند مناسب نیست.

علیپور: وقتی كه به تصمیم فیفا فدراسیون فوتبال تعلیق بود، سپ بلاتر در جلسه‌ای گفت كه فدراسیون باید در چارچوب قانون اساسی و اساسنامه استقلال داشته باشد. ما گفتیم شما به مدت نیمی از فصل هزینه 16 تیم لیگ ما را تامین كنید پس از آن فیفا هر طور كه خواست فدراسیونی تشكیل دهد كه با مبانی آنها هماهنگی داشته باشد. ما از نظر فنی فیفا را قبول داریم شما دیدید كه استقلال اهواز، استیل‌آذین، ابومسلم ادعای بودجه خصوصی را دارند من هم ادعا می‌كنم یك نفر در قبل و بعد از انقلاب نبوده كه مردانه بگوید یك دوریالی برای ورزش هزینه كرده است. تمام پول فوتبال از كیسه بیت‌المال خرج می‌شود. ناهنجاری فوتبال ما را به نقطه‌ای می‌رساند كه ممكن است فردا همه سازمان‌ها در خصوص حمایت از آن تجدید‌نظر كنند، بنابراین رفتارهای ما نیز می‌تواند فوتبال را تضعیف كند. چهار هفته آخر لیگ یك بحث دلالی به طور جدی مطرح شد كه اگر اقدام نمی‌كردیم خدا می‌دانست به سر دو تیمی كه قرار بود سقوط كند چه می‌آمد. وقتی بحث دلالی و مبانی آن مطرح می‌شود من در پیشگاه خدا شهادت می‌دهم كه این بحث به فیروز كریمی برنمی‌گردد.

فیروز كریمی: ما دو ریال هزینه نكردیم، ما خانه‌مان را فروختیم و خرج فوتبال كردیم.

این مناظره در حالی میان علیپور و كریمی ادامه داشت كه با اعلام اتمام وقت بی‌نتیجه‌ به پایان رسید.

در پایان این همایش فیروز كریمی در پاسخ به پرسشی در خصوص نوع برخورد سازمان لیگ با وی و محرومیت او از مربیگری در لیگ برتر تصریح كرد: مردم بدانند كه نوع گفتمانم در دو دهه اخیر بر همین منوال بوده است، اینجا به من جفا شد. من 73 بازیكن به تیم ملی دادم، بیش از 200 بازیكن را به لیگ برتر وارد كردم و 24 جام در مسابقات مختلف گرفتم و در طی 21 مربیگری تاكنون یك بازیكن مشكل‌دار نداشتم.

منبع:shafaf.ir